Wat betekent het Kabel Keur keurmerk

Kabel Keur is een keurmerk voor aanluitmaterialen voor uw televisie zoals coax kabels, connectoren, splitters en versterkers. Dit keurmerk is in het leven geroepen om duidelijkheid te kunnen geven of producten aan bepaalde minimum eisen voldoen.Logo_Kabelkeur Hierdoor wordt de kwaliteit van het TV signaal gewaarborgd bij gebruik van artikelen die voorzien zijn van dit logo.

Het Kabel Keur kermerk is een initiatief van NLkabel, een vereniging van kabelbedrijven en alle bij NLkabel aangesloten kabelbedrijven.

Wie keurt de aansluitmaterialen op Kabel Keur?

De aansluitmaterialen worden door een onafhankelijke partij, het Keurmerkinstituut, getest of deze voldoen aan de strenge kwaliteitseisen. Het Keurmerkinstituut voert sinds september 2008 in opdracht van NLkabelĀ  de keuringen uit. Aanluitmaterialen die de test doorstaan mogen het logo voeren zijn daarmee NLkabel goedgekeurd.

Mijn kabels hebben geen Kabel Keur keurmerk, wat nu?

Het is natuurlijk geen verplichting om kabels en andere aansluitmaterialen te nemen die voorzien zijn van het keurmerk. Lang niet alle producten worden nl. gekeurd omdat de keuringsinstantie alleen prodcuten keurt in opdracht van een fabrikant. Een dergelijk keuringstraject kost geld en de meeste fabrikanten doen daar niet aan mee. Volgens het keurmerk instituut zijn er slecht een 10-tal fabrikanten die een selectie van hun producten ter keuring hebben aangeboden.

Betekent dat dan dat een niet goedgekeurd artikel niet goed is?

Nee, integendeel. Er zijn genoeg artikelen die kwalitatief zouden voldoen aan de eis maar simpelweg niet ter keuring zijn aangeboden door de fabrikant.

Bekijk het complete overzicht aan coax kabels geschikt voor TV ontvangst op Kabelmaxx.nl